Kompanija Tviter nagovestila je investitorima da, zbog osetnog pada prihoda od oglašavanja u drugom kvartalu, razmatra uvođenje alternativnih načina zarade, od kojih jedan može biti opcija pretplate.

Pixabay

Tehnološki gigant objavio je da je prihod od oglasa u drugom tromesečju iznosio 562 miliona dolara, što je pad za gotovo četvrtinu u odnosu na isti period prethodne godine.

Pandemija i građanski nemiri u Sjedinjenim Američkim Državama naterali su mnoge oglašivače da pauziraju svoje oglasne kampanje, što je znatno doprinelo padu prihoda, navode u Tviteru. U Sjedinjenim Državama, najvećem tržištu kompanije, zabeležen je pad od 25 odsto u sektoru oglašavanja.

Izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi rekao je investitorima da će verovatno ove godine pokrenuti “testove za pretplatu”, mada je napomenuo da će standardi za naplatu pojedinih delova servisa biti jako visoki.

Ranije ovog meseca, glasine su se raširile o plaćenoj opciji za Tviter pošto je kompanija otvorila poziciju za izgradnju platforme za pretplatu kodnog naziva “Grifon”.

Akcije Tvitera su u to vreme porasle, signalizirajući apetit investitora da kompanija pronađe novi način zarade. Vrednost deonica te firme skočila je za četiri odsto nakon objavljivanja finansijskih rezultata za poslednji kvartal.

Autor: Nova.rs