Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, tokom međunarodne akcije Roadpol, isključili su iz saobraćaja petoro vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i dvojicu koji su prekoračili brzinu za 94,9, odnosno 56 kilometara na čas.

Foto: mup

Tridesetosmogodišnja žena je u Požarevcu upravljajući „mercedesom“ sa jednim promilom alkohola u organizmu, prilikom preticanja, udarila u „bmv“ kojim je upravljao muškarac (30).

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, vozač i dva putnika u automobilu „bmv“ zadobili su lake telesne povrede.

Patrola u Požarevcu zaustavila je dvojicu muškaraca (24) i (64) koji su vozili „folksvagen“ i „opel astru“ sa 1,39 i 1,27 promila alkohola u organizmu, a u Kučevu vozača „renoa“ (43) sa 1,54 promila alkohola.

U okolini Velikog Gradišta iz saobraćaja je isključen muškarac (64) koji je upravljao „fijatom“ sa 1,31 promil alkohola u organizmu, a u Petrovcu na Mlavi vozač „forda“ (22) koji je bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.Ovim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih su podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije, na području opštine Malo Crniće i Veliko Gradište zaustavili su presretačem dvojicu vozača automobila „bmv“ (40) i (43) koji su upravljali brzinom od 174,9  i 106 kilometra na čas, na delu puta gde su ograničenja 80 i 50 kilometara na čas.

Četrdesetogodišnji vozač je zbog prekršaja nasilnička vožnja isključen iz saobraćaja i sproveden sudiji za prekršajni postupak, a protiv obojice vozača  podnete su odgovarajuće prekršajne prijave.