Rezultati pi-si-ar ili brzog antigenskog testa su vidljivi u zelenom sertifikatu samo kada su urađeni u državnim laboratorijama i samo takvi će biti vidljivi prilikom očitavanja kju-ar koda.

Testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih laboratorija, neće biti vidljivi u digitalnom zelenom sertifikatu.

Rezultati pi-si-ar ili brzog antigenskog testa vidljivi su u sertifikatu samo kada su urađeni u državnim laboratorijama i samo takvi će biti vidljivi prilikom očitavanja kju-ar koda koji kontrolišu inspekcija ili kovid redari u objektima u koje se dolazi nakon 22 časa.

Kovid propusnice su neophodne za ulazak i boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru – restoranima, kafićima, barovima i noćnim klubovima, svakoga dana od 22 časa do kraja radnog vremena.

Zeleni kovid sertifikat ima kju-ar kod i objedinjuje potvrde i podatke o vakcinaciji, svim testiranjima i preležanom kovidu 19, a da bi neko mogao da uđe u ugostiteljski objekat, odnosno da bi propusnica bila validna, neophodno je da sadrži najmanje jednu od sledećih stavki:

1) potvrdu o primljenoj trećoj dozi vakcine ili potvrdu o primljenoj drugoj dozi vakcine, ne stariji od 210 dana;

2) potvrdu o negativnom pi-si-ar testu, ne stariji od 72 sata;

3) potvrdu o negativnom antigenskom testu, ne stariji od 48 sati;

4) potvrdu o preležanom kovidu 19, ne stariju od 210 dana;

5) potvrdu o pozitivnom testu na IgG antitela urađen u državnoj laboratoriji, ne stariji od 90 dana.