Vesti

U većem delu Srbije upaljen je crveni meteoalarm. Narandžasti meteoalarm, koji podrazumeva opasne vremenske pojave je na snazi u Banatu, Beogradu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i na jugozapadu zemlje. Samo Bačka i Srem su pod žutim meteoalarmom.

Foto: RTV Biser/ Bazeni Olimpik Šapine

U subotu, 31. jula situacija će biti vrlo slična, sa visokim temperaturama, ali se grmljavina najavljuje za područja Bačke, Banata, istočne i jugoistočne Srbije.

U nedelju, 1. avgusta crveni meteoalarm je na snazi za teritoriji Pomoravlja, Šumadije, istočne, jugoistočne Srbije, kao i na Kosovu i Metohiji. Narandžasti meteoalarm biće na jugozapadu i zapadu zemlje, u Bačkoj, Banatu i Sremu, kao i Beogradu. Grmljavina se prognozira za Bačku, Banat, Srem i zapad zemlje.

Prema prognozi, najtoplije će biti u nedelju sa čak 42 stepena u pojedinim delovima Srbije. U ponedeljak i utorak osvežiće svuda osim na krajnjem jugoistoku, a od srede se vraća vrućina.

Indeks UV zračenja biće između sedam i devet na teritoriji cele zemlje, ali će uglavnom biti bliži vrlo visokim, odnosno opasnim stepenima zračenja.

Najčitanije objave