Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije poziva srednje škole u Republici Srbiji da podnesu prijave za učešće na takmičenju „Upoznaj svoja potrošačka prava“, najkasnije do 30. septembra ove godine do 12 časova.

Foto: Pixabay

Takmičenje je namenjeno učenicima svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije i uključuje kreiranje kratkog video-spota kojim se promovišu prava potrošača u Srbiji i Evropskoj uniji.

Na takmičenje mogu da se prijave timovi od po troje učenika i jednog nastavnika – supervizora. Jedna škola može da prijavi najviše jedan tim koji će poslati jedan takmičarski rad (video-spot) u trajanju do tri minuta. Takmičarski rad treba da promoviše prava potrošača i istakne značaj i relevantnost poznavanja prava potrošača u svakodnevnom životu.

Imenovani takmičarski žiri ocenjivaće pristigle radove, a najbolji takmičarski radovi biće nagrađeni.

Proglašenje pobednika takmičenja biće održano 25. oktobra 2022. godine, tokom Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava u Beogradu.

Takmičenje „Upoznaj svoja potrošačka prava“ sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Tvining projektom „Dalje jačanje zaštite potrošača u Srbiji u novim tržišnim uslovima“.

Cilj takmičenja je podizanje svesti o pravima potrošača kod učenika srednjih škola i podsticanje mladih potrošača da upoznaju i primenjuju svoja potrošačka prava u svakodnevnom životu.

Rok za dostavljanje radova je 30. 9. 2022. godine do 12 časova. Radove treba dostaviti uz Prijavni obrazac i Saglasnost roditelja/zakonskog zastupnika na imejl adresu emina.paunovic@mtt.gov.rs ili preko onlajn registracije na adresi: https://forms.gle/RzXZ6yn8F3SKxtu18.

Detaljni Uslovi takmičenja, Prijavni obrazac škole i Obrazac saglasnosti roditelja nalazi se na linku.