U delu Opšte bolnice Požarevac, konkretno na odeljenju ORL i Porodilište,  pre desetak dana došlo je do kvara solarnog postrojenja koje zajedno sa kotlom vrši zagrevanje vode. To je potom, najverovatnije usled opterećenja kotla, dovelo i do kvara jednog od dva njegova grejača , zbog čega na ova dva bolnička odeljenja proteklih dana nije bilo dovoljno tople vode za potrebe pacijenata.            

Foto: RTV Biser

Neispravni grejač je zamenjen, što je povećalo temperaturu  vode u sistemu, ali nedovoljno, jer solarno postrojenje  i dalje nije u funkciji. U toku je njegovo servisiranje i očekuje se da ono proradi najkasnije tokom sutrašnjeg dana, kada bi i zagrevanje vode trebalo da bude normalizovano.

Inače, pokrenut je i postupak nabavke novog kotla veće snage, koji će u potpunosti rešiti problem.   Na svim ostalim bolničkim odeljenjima ima dovoljno tople vode za potrebe medicinskog osoblja i pacijenata.

Rukovodstvo Opšte bolnice Požarevac se izvinjava svim pacijentima i pacijentkinjama, naročito porodiljama, koji su tokom boravka u našoj ustanovi iskusili ovo loše iskustvo i zahvaljujemo se na razumevanju i strpljenju.