Vesti

Šta se dešava u organizmu kad jedete tunjevinu

Nutricionistkinja Megan Rosi ukazala je na zdrav način ishrane i savetovala nekoliko namirnica koje utiču na snižavanje krvnog pritiska.

Canned Tuna

Foto: Pexels

Neprekidni pritisak i stres, nerodovna ishrana, pušenje doveli su do toga da više od 50 odsto Srba ima povišen krvni pritisak.

Faktor rizika je i starenje, jer kako godine prolaze arterije gube elastičnost i moraju da vrše veći pritisak kako bi pumpale krv, objašnajvaju stručnjaci. Nutricionistkinja Megan Rosi ukazala je na zdrav način ishrane i savetovala nekoliko namirnica koje utiču na snižavanje krvnog pritiska.

– Svi znamo da so podiže krvni pritisak – to je zato što podstiče bubrege da zadržavaju tečnost, što povećava zapreminu krvi u vašim krvnim sudovima – rekla je ona i dodala da konzumiranje hrane bogate kalijumom može da se suprotstavi tome tako što povećava količine natrijuma (glavne komponente soli), a koju telo izlučuje urinom.

logo radio televizije biser iz pozarevca 85

Контакт

Назив медија RTV BISER PORTAL

Регистарски број  IN000891

Teлефон: 012/428 002

069/28-000-63  marketing

067 710 30 69 Internet

redakcija@rtvbiser.rs
redakcija@biserradio.rs
radiotelevizijabiser@gmail.com

Stig centar reklama Biser

СМС музичке жеље из Србије

Ukucajte   B  zatim  jedno  prazno  mesto,  pa  muzičku  želјu,  pozdrav  ili  komentar. Poruku  pošalјite  na  broj  3333. Važi  za  sve  mobilne  mreže  u  Srbiji. Cena  sms  poruke  150  dinara.+ pdv

RADIO BISER PLUS 92.6 MHz  

Kursna lista