Nakon iznenadne vesti da je premijera filma „Dina“ pomerena sa decembra na 1. oktobar 2021. godine, očekivalo se da će „Vorner bros“ odložiti i premijeru novog „Betmena“, koji je trebalo da se pojavi u tom terminu, ovog puta na proleće 2022. godine.

YT screenshot

Zaista, „Vorner bros“ je objavio čitavu listu filmova čije će premijere biti odložene, a razlog je, naravno, pandemija koronavirusa, prenosi portal Kolajder.

Trenutno je iz kompanije najavljeno da se, osim premijere filma Dina, Betmen odlaže sa 1. oktobra 2021. na 4. mart 2022. godine; Matriks 4, koji je trebalo da se pojavi u aprilu 2022, imaće premijeru 22. decembra 2021. godine; Fleš se sa juna 2022. odlaže za novembar, a Šazam!2 sa novembra 2022. na 2. jun 2023. godine, dok za film Crni Adam, čak, nije ni najavljeno kada će biti premijerno prikazan.

Sve ove promene datuma objavljivanja filmova kompanije „Vorner bros“ rezultat su kašnjenja povezanih sa kovidom 19, koji je zaustavio produkciju pomenutih naslova.

Ne samo da je glavni favorit za ovu godinu, film Dina u režiji Denija Vilneva, koji je gromoglasno najavljen za ovu godinu, pomeren na sledeću, već su i produkcije filmova poput Betmena pretrpele znatna kašnjenja u realizaciji.

Nastavak Matriksa – u kome ponovo sarađuju Kijanu Rivs i Keri-En Mos sa rediteljkom Lanom Vačovski – jedini je na ovom spisku koji će zapravo biti prikazan prema rasporedu. Ali očigledno je da „Vorner bros“ preispituje svoj kalendar i sa finansijskog stanovišta u želji da im se očekivana zarada na blagajnama poklopi sa narednom fiskalnom godinom.

Veliku pažnju na ovom spisku je izazvao i podatak da za film Crni Adam nije ni određen datum. Film iz Di-Sijevog univerzuma koji je Dvejn Džonson trebalo da počne da snima ovog leta, odložen je zbog njegove bolesti i sada se očekuje da snimanje počne u prvom kvartalu 2021. godine, bar kako je najavljeno.

Moguće je da se ponovo nešto promenilo ili jednostavno „Vorner bros“ još nije uspeo da precizira novi datum za ovaj dugoočekivani film. Bez obzira na to, kasting je u toku i gotovo je nezamislivo da bi kompanija dozvolila da joj superherojski film sa Dvejnom Džonsonom prođe nezapaženo.

Što se tiče Betmana, koji je bio glavni događaj na uspešnom Di-Si Fan-dome događaju kompanije „Varner bros“ u avgustu, kada je predstavljen i prvi trejler, publika koja je s nestrpljenjem očekivala premijeru u Noći veštica, prilično je razočarana što će morati da čeka do proleća 2022. godine. Jedina je uteha što će u tom terminu moći da pogledaju, isto tako dugoočekivanu Dinu.

Autor: RTS, Collider