Saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac prenosimo u celosti.

Foto: SSP Požarevac

Grad Požarevac je 2019. godine dobio balon halu zahvaljujući projektu prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, a vrednost projekta koji je sufinansiran sredstvima IPA programa prekogranične saradnje iznosila je 502.000 evra, od čega je gradu Požarevcu pripalo 277.000 evra.

Sve ovo isticano je kao veliki uspeh lokalne vlasti, a termini u ovom prostoru dodeljeni su najmlađim fudbalskim kategorijama kako bi imali uslove za trening, pre svega u zimskom periodu. Tokom 2020. godine pristupilo se postavljanju sistema grejanja na pelet u balon hali, u šta je iz gradskog budžeta uloženo 4.017.600 dinara, uz najavu da će uskoro biti rešen i problem hlađenja tokom toplijih dana.

I kada smo taman zaustili da kažemo “Bravo!!!”, desila se fudbalskim rečnikom “Stativa!!!”.

Nebriga, nedomaćinsko ponašanje, neznanje, ili šta već, tek odlike ovog režima su opet došle do izražaja.

Balon hala se posle samo tri godine upotrebe nalazi u ruiniranom stanju, te je nejasno da li se štedelo prilikom kupovine, ili se ovaj poklon ne održava na adekvatan način. Visoko stepenište unutar hale kojim se kreću deca nije bezbedno, jer zaštitna ograda nikada nije ni postavljena. Iako plaćen novcem svih građana, sistem za grejanje vredan više od 4 miliona dinara nikada nije proradio. Šta više iz potpuno nepoznatih razloga, isti je već 2021. godine demontiran i otpremljen u nepoznatom pravcu, dakle nestao. Hlađenje tokom toplijih dana izgleda je “rešeno” provetravanjem kroz otvore nastale na ciradi, ali je problem što ovaj sistem hlađenja radi i zimi. Tokom zime u hali su temperature niže nego napolju, deca se smrzavaju, a voda koju ponesu u flašicama je nakon sat vremena treninga toliko hladna da je “dobra” samo za prehladu.

Kako se ovaj objekat nalazi u sastavu i pod upravom JU Sportski centar Požarevac, GO SSP Požarevac ovim putem zahteva od direktora ove ustanove Tomice Stojanovića da građanima Požarevca objasni.

Zašto se ovaj objekat ne održava adekvatno i zašto se posle samo tri godine nalazi u ovako lošem stanju? Da li će i kada na stepeništu unutar objekta biti postavljena zaštitna ograda? Zašto sistem za grejanje plaćen novcem građana više od 4 miliona dinara nikada nije proradio? Zašto je demontiran i otpremljen i gde se trenutno nalazi? Ukoliko je vraćen zbog neispravnog stanja, da li je uložen novac vraćen Gradu? Da li i kada građani Požarevca mogu očekivati da ovaj objekat zaista dobije grejanje, kako bi se deci obezbedili adekvatni uslovi za treniranje?