Turistička organizacije Srbije započela je realizaciju letnje kampanje „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“. U okviru kampanje biće provomivasane destinacije koje, osim aktivnog odmora, nude i kulturno – istorijske sadržaje od velikog značaja.

Srebrno jezero, foto: RTV „Biser“

Imajući u vidu situaciju sa epidemijom, po svemu sudeći ovo će biti godina domaćeg turizma, pa je dobra prilika da se Srbija u pravom svetlu predstavi domaćem gostu. Prema rečima Marije Labović, direktorke TOS-a, ovo je destinacija koja zavređuje pažnju domaćih gostiju i da je u sklopu kampanje i po preporukama Vlade Republike Srbije, ove godine najsigurnije i najbezbednije odmarati u Srbiji, a jedna od preporuka za kvalitetan odmor je i Srebrno jezero.

Marija Labović, direktorka TOS-a, foto: RTV „Biser“

„Mi ćemo kroz ovu kampanju promovisati različite delove Srbije, a posebno želimo da skrenemo pažnju na ovakve destinacije koje nisu dovoljno poznate našim turistima kako bismo ih stimulisali da, ako ne ceo, onda makar deo odmora, provedu u Srbiji“, rekla je Labović, koja je juče u pratnji medija obišla donji tok Dunava – Kladovo, Nacionalni park „Đerdap“, Lepenski vir, Golubački grad, Golubačku tvrđavu, Srebrno jezero i Ramsku tvrđavu.

Prema rečima predsednika opštine Veliko Gradište, Srebrno jezero je idealna destinacija za aktivan odmor i opuštanje i postaje sve prepoznatljivije turistima iz cele Srbije.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, foto: RTV „Biser“

„Svima koji dođu na Srebrno jezero, preporučuje se da posete i restauriranu Ramsku tvrđavu, koja je otvorena pre dva meseca, kao i Viminacijum i Ljubičevo, iako pripadaju Gradu Požarevcu, ali su u sklopu jedne turističke ponude. Takođe, ponuda obuhvata Golubačku tvrđavu, manastire Tumane i Nimnik, Lepenski vir, Kladovo“, kaže Milić i dodaje da posetioci mogu da se zabave i da se iskoriste različite sadržaje, poput vožnje brodom na relacijama Srebrno jezero – Golubac i Srebrno jezero – Ram.

Košarkaški kamp Miloša Teodosića, foto: RTV „Biser“

Osim toga, u ponudi su akva park, sportski tereni, košarkaški kamp Miloša Teodosića, koji radi već pet godina, ali i veslački centar Veslačkog Saveza Srbije.

Sportska hala na Srebrnom jezeru, foto: RTV „Biser“

Ovih dana biće i otvorena sportska hala, pa je u planu i organizovanje odbojkaškog kampa, a trebalo bi napomenuti i da je selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Boba Kovač rodom iz Velikog Gradišta.

Turistima se nudi i veoma kvalitetna hrana i pristupačne cene, pa recimo za 1.500 dinara možete dobiti prenoćište sa doručkom. Predsednik opštine Dragan Milić očekuje da ove godine broj posetilaca bude i do 50 odsto veći u odnosu na prethodne godine kada se beleže posete od 100.000 noćenja.

Skele na Dunavu u Ramu, foto: RTV „Biser“

Srebrno jezero će i ovog leta spremno dočekati turiste, a ove godine, je prema rečima Dajane Stojanović, direktorke Turističke organizacije Veliko Gradište, izdato 2.600 potvrda za vaučere, tj. 13.200 noćenja je već rezervisano.

Ramska tvrđava, foto: RTV „Biser“

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: RTV „Biser“