Za turiste koji su već kompletno obišli predele Zapadne Evrope, sada stiže preporuka da razmisle o putovanju u neku od zemalja na istoku, severu ili jugu kontinenta. Sve one obiluju prelepim prirodnim karakteristikama i fascinantnom istorijom, navodi se u članku na portalu forbes.com. U društvu sa Srbijom su Letonija, Slovačka, Crna Gora i Moldavija.

sites.google.com

Autor članka upućujue putnike na put u ove zemlje za koje navodi da su „idealne za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo“.

„Bogate prirodnim toplim izvorima, banje svetske klase privlače posetioce širom Evrope hiljadama godina, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja ističu se kao dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor“, piše Džered Ranahan.

Pored umirujućih izvora, Srbija obiluje i istorijski važnim gradovima, počev od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na severu, koji je dobio nadimak Atina Srbije.

U tekstu se ističe da „nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu, glavnom gradu“.

„Beograd, jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun je arheoloških ostataka i nalazišta, a tu je i bogata ponuda kvalitetne tradicionalne hrane i pića“, piše Forbs.

Izvor: rts