Седми по реду Полумаратон „Сребрно језеро“, одржан је у суботу 06. марта, у градском парку на обали Дунава у Великом Градишту.

velikogradiste.rs

Трку је одбројавањем стартовао председник општине Драган Милић, поздравивши претходно такмичаре, спортске раднике и све присутне.

“Изразито ми је задовољство што по седми пут из парка стартује полумаратон. Општина, Атлетски клуб, Спортски савез и Туристичка организација ће и убудуће организовати манифестацију.“, рекао је, уз жељу да се организација сваке године подигне за степеницу више.

Пожелевши такмичарима лепу трку, председник је нагласио и да је и ово један начин да се победи корона, уз очекивање да ће спорт и младост да победе све недаће.

Најавом Ненада Михајловића, како је рекао, јединог полумаратона у Србији, а можда и Европи и свету, који се трчи поред реке и то најлепше, највеће и најзначајније европске реке, почела је “трка слаткиша“ у којој су сви малишани били победници.

Генерални победници полумаратона, међу 300 такмичара, су Денис Фируловић и Невена Јовановић, док су у “трци задовољства“ од 200 учесника први на циљ стигли Александра Буркановић и Александар Стајић.

У овогодишњој трци проглашени су и најбржи Великоградиштанци – Лепа Алексић и Миодраг Вукић, а награде свим такмичарима уручио je председник Спортског савеза Велико Градиште, Душан Бановић.

 

Извор: velikogradiste.rs