Pre nego što usvojite još jedan Program lokalnog ekonomskog razvoja, saopštite građanima rezultate svih programa koje ste do sada usvojili, naglašavaju u saopštenju za medije GrO SSP Požarevac, a koji prenosimo u celosti.

U petak će odbornici skupštine Grada Požarevca usvojiti dokument o privrednom razvoju grada kojim će predstavnici režima ponosno mahati. I opet će pričajući o svojim budućim uspesima propustiti da predstave građanima rezultate svog rada tokom 12 godina apsolutne vlasti.

Tako se u ovom dokumentu nigde ne spominje da za 12 godina apsolutne vlasti SNS-a, Požarevac nema investicija koje bi ljudima obezbedile radna mesta i pristojnu platu za život, da su industrijsku zonu rasprodali za višestruko niži iznos od uloženog, a da se tamo niko nije zaposlio. Prećutali su i da poljoprivrednici napuštaju svoja domaćinstva, da nam se studenti nakon diplomiranja ne vraćaju jer radnih mesta u ovom gradu nema. Da nam se broj lekara smanjio za 30%, te da će u naredne 3 godine 14 lekara otići u penziju a da zamene za njih nema jer ljudi odavde beže. Da je uslov za zaposlenje u javnom sektoru statiranje na mitinzima, prikupljanje kapilarnih glasova i botovanje, a potom čekanje u redu na ugovor na određeno vreme koji režimu ostavlja prostor za dalje ucene.

Kažu u ovom dokumentu da je realizacija prethodnog Programa doprinela stvaranju uslova za investiranje i otvaranje novih radnih mesta, samo što ih još uvek ne vidimo ni mi, niti zvanična statistika. Kažu i da je uprkos posledicama krize, privreda Požarevca ostala stabilna, dok građani tu stabilnost čekaju već 12 godina. Navode i da je primetan rast broja zaposlenih, zaboravljajući da su isti ovi odbornici koliko prošle godine usvojili LAP zapošljavanja u kome je jasno prikazan konstantan pad broja zaposlenih u gradu.

Na kraju, jedina mera predviđena ovim Programom je podsticanje konkurentnosti putem dodele subvencija, verovatno i ovo ljudima bliskim partiji. Dakle nema nijednog konkretnog projekta, ideje, niti izvesnih novih radnih mesta i investicija. Ako znamo da je i čuveni “Skok u budućnost” ekonomskog tigra potpuno preskočio Požarevac, jasna je poruka režima građanima da ni u narednom periodu ne treba da očekuju ništa i da im bolje biti neće.