Saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac prenosimo u celosti.

Foto: SSP Požarevac

Šta se desilo sa obećanjem v.d. direktora JKP “Komunalne službe” Požarevac, Marka Marjanovića da će ovo preduzeće iznositi smeće i iz seoskih naselja?

Već u prvoj godini vlasti, lokalni SNS režim je obećao da će rešiti pitanje komunalnog otpada. Obećavali su da će izgraditi regionalnu deponiju, da će ukloniti nelegalnu deponiju Jeremijino polje koju im je ostavio bivši režim, da će se komunalni otpad prikupljati iz grada Požarevca, Kostolca i svih seoskih naselja. Za 11 godina neprekidne vlasti nisu ni pokušali da ispune obećanja.

Jedno od poslednjih bilo je obećanje direktora Marka Marjanovića da će se smeće iznositi i iz svih seoskih naselja. I ovo obećanje kao i sva ostala nije ispunjeno, a posledica su stotine divljih deponija koje se mogu videti na svakom koraku. Svako selo ima najmanje dve divlje deponije a formiraju se i nove. Za to vreme deponija Jeremijino polje svakoga dana raste, pa se uz redovne letnje požare očekuje da se značajno poveća zagađenje koje će postati jedan od simbola grada Požarevca.

Podsećamo, da se SSP Požarevac već tri godine zalaže da seoska naselja sa područja Požarevca budu obuhvaćena organizovanim iznošenjem i deponovanjem smeća, čime se doprinosi poboljšanju kvaliteta života ljudi u seoskim naseljima, ali i rešavanju ekoloških problema.

Otuda pitamo v.d. direktora JKP “Komunalne službe” Požarevac, kada će tačno preduzeće kojim upravlja proširiti uslugu iznošenja smeća i na seoska naselja? Dok čekamo na ispunjenje još jednog obećanja, meštani ovih naselja ostaju uskraćeni za zadovoljenje elementarnih potreba, divljih deponija je sve više, a grad se suočava sa još jednim ozbiljnim ekološkim problemom.