Braničevski skver, kvart u samom centru Požarevca, na samo par stotina metara od zgrade Načelstva izgleda da je.kilometrima daleko od gradskih čelnika, stoji u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac koje prenosimo u celosti.

Foto: SSP Požarevac

Gradskom odboru SSP Požarevac obratili su se građani koji žive u ovom kraju i ukazali na niz problema kao što su rupe na kolovozu, neuređene zelene površine, slaba ulična rasveta, kao i to da je skoro cela površina skvera pretvorena u.parkiralište.

Iako je samo u ovoj godini opredeljeno 200 miliona dinara za održavanje ulica, lokalnih puteva i trotoara, efekte ovih budžetskih izdvajanja Požarevljani nikako da vide. I dok gradonačelnik ova izdvajanja neretko ističe kao uspeh lokalne vlasti, za to vreme putevi i ulice u gradu su u očajnom stanju, zelenih površina je sve manje, dok su zakrčene ulice usled nedostatka mesta za parkiranje postale svakodnevnica Požarevljana.

SSP Požarevac  u svom planu  predviđa ravnomerno ulaganje u infrastrukturu u svim delovima.našeg grada, u centru na periferiji i selima. Požarevljani, od čijeg se novca i puni gradski budžet zaslužuju da oni i njihova deca žive u uređenom okruženju.