Saopštenje Gradskog odbora SSP Požarevac prenosimo u celosti.

Gradski odbor SSP Požarevac analizirao je javno dostupne podatke koji se odnose na birački spisak. Čitav svet danas govori o evidentnim izbornim neregularnostima u Srbiji, a predstavnici režima i dalje tvrde da izborni uslovi nikada nisu bili bolji. Šta kažu podaci do kojih smo mi došli?

 

 

U Ratarskoj ulici broj 2 u Požarevcu, nalaze se prostorije mesne zajednice „Burjan mala“. Na osnovu odluke Gradske izborne komisije u Požarevcu ovo je biračko mesto broj 27. Prema javno dostupnim podacima utvrdili smo da je na ovoj adresi upisano desetoro ljudi sa pravom glasa. To znači, da prema našem biračkom spisku imamo birače koji žive čak i na biračkim mestima.

 

 

 

Požarevačka Medicinska škola nalazi se u ulici Lole Ribara broj 6-8. U ovim prostorijama se nalaze dva biračka mesta, broj 32 i broj 33. Po našem savršenom biračkom spisku na navedenim biračkim mestima živi petoro ljudi.

 

 

 

Još jedan ovakav primer je i mesna zajednica „Bulevar“, koja je ujedno i biračko mesto broj 23. Ovaj objekat se nalazi na adresi Dr Voje Dulića broj 41 i tu su upisana dva birača.

Na osnovu ova tri ilustrativna slučaja možemo videti da su u biračkom spisku, za koji predstavnici i glasnogovornici režima tvrde da je jedna od najažurnijih evidencija u Srbiji, birači upisani čak i na samim biračkim mestima. Otuda kada ti isti predstavnici režima za svoju pobedu na decembraskim izborima kažu da je najčistija ikada, ostaje nam samo da se zapitamo kakve li su onda bile sve prethodne njihove pobede?