U saopštenju Gradskog odbora SSP Požarevac stoji da se nastavlja rasprodaja industrijske zone u Požarevcu. U isto vreme Požarevljani iz svog grada odlaze jer u njemu nema investicija koje bi ljudima obezbedile radna mesta i pristojnu platu za život.

Foto: Gradski odbor SSP Požarevac

Grad Požarevac oglasio je prodaju preostale četiri parcele u industrijskoj zoni “Severni blok” po ceni nešto iznad 1000 evra po aru. Nakon te prodaje mandat gradonačelnika Saše Pavlovića ostaće upamćen kao period tokom kojeg je požarevačka industrijska zona u koju je uložen novac svih građana rasprodata za višestruko niži iznos od uloženog, a da se tamo niko nije zaposlio. Šta više, niko od investitora nema ni ugovornu obavezu da bilo koga tamo u određenim rokovima zaposli.

Time će naprednjački režim zaokružiti 12 godina apsolutne vlasti u Požarevcu, a da su ovaj grad zaobišle i investicije, i radna mesta, i fondovi EU, i “Srbija 2025” i “Skok u budućnost 2027”. Industrijska zona koja je trebala da bude pokretač ekonomskog razvoja grada to danas svakako nije, privredne aktivnosti u gradu nema, a broj stanovnika u Požarevcu se za to vreme smanjio za 10.000. Nakon 12 godina apsolutne vlasti lako je izvesti zaključak da li neko ima znanje, umeće i volju da razvija ovaj grad i da li se njihovim novim obećanjima može verovati.