Надлежни су кренули у ригорозну контролу поштовања свих противепидемијских мера. Санитарна и све друге инспекције, комунална милиција и комунална инспекција у овом тренутку усмеравају надзоре према угоститељским објектима, туристичким центрима, објектима за организовање свадби и других приватних прослава, али и према јавном превозу, наводи за РТС помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић.

Ilustracija/pixabay

Наводи да грађани имају две опције – да поштују мере или да их не поштују, што би како каже довело до погоршања епидемиолошке ситуације у земљи.

„Прва опција је да грађани због неког свог задовољства или своје одлуке апсолутно не поштују мере, да живе опуштеније, да се не вакцинишу и да своје здравље доведу да кажем у неку опасност и могући епидемиолошки ризик, а онда и велики здравствени ризик. А друга опција је да ипак живимо као и до сада са једном обазривошћу, са једним поштовањем, не само мера зато што су донете од стране Владе или министра здравља него због одговорности према другима у својој непосредној околини и према самом себи. Наравно и да се вакцинишемо. И сада свако од нас треба да дâ себи одговор – да ли ће кренути у једном или другом правцу“, наводи Стаменковић.

Извор: ртс