Vesti

Nadležni su krenuli u rigoroznu kontrolu poštovanja svih protivepidemijskih mera. Sanitarna i sve druge inspekcije, komunalna milicija i komunalna inspekcija u ovom trenutku usmeravaju nadzore prema ugostiteljskim objektima, turističkim centrima, objektima za organizovanje svadbi i drugih privatnih proslava, ali i prema javnom prevozu, navodi za RTS pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Ilustracija/pixabay

Navodi da građani imaju dve opcije – da poštuju mere ili da ih ne poštuju, što bi kako kaže dovelo do pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji.

“Prva opcija je da građani zbog nekog svog zadovoljstva ili svoje odluke apsolutno ne poštuju mere, da žive opuštenije, da se ne vakcinišu i da svoje zdravlje dovedu da kažem u neku opasnost i mogući epidemiološki rizik, a onda i veliki zdravstveni rizik. A druga opcija je da ipak živimo kao i do sada sa jednom obazrivošću, sa jednim poštovanjem, ne samo mera zato što su donete od strane Vlade ili ministra zdravlja nego zbog odgovornosti prema drugima u svojoj neposrednoj okolini i prema samom sebi. Naravno i da se vakcinišemo. I sada svako od nas treba da dâ sebi odgovor – da li će krenuti u jednom ili drugom pravcu”, navodi Stamenković.

Izvor: rts

Najčitanije objave