Sportska jesen je odlično počela u Požarevcu. Prvog dana oktobra Sportski centar je ugostio žestoke momke mekog srca koji su se nadmetali na drugoj Bokserskoj reviji pod nazivom Požarevački pobednik.

Foto: RTV Biser

Prošle godine Požarevc je nakon 20 godina bio domaćin ovakvog sportskog spektakla.

Sve je započeto sa idejom promocije ovog, po malo zaboravljenog sporta, u gradu koji je nekada bio bokserska Meka. Ovaj događaj je naišao na odličnu reakciju publike, koja je na taj način pokazala da je željna ovakvih sadržaja. Organizatori su za drugi susret u ringu najavili podizanje lestvice na viši nivo, tako da su očekivanja Požarevljana i njihovih gostiju svakako bila ispunjena, a možda i više od toga.

Ove godine revija je dobila međunarodni karakter, a u prvi plan su istaknute mlade nade ovog plemenitog i viteškog nadmetanja, među kojima su se našli i Požarevljani Ilija Slovenac i profesionalni bokser i trener Dejan Veljković, jedna od najvećih gradskih nada za oživljavanje boksa u ovom gradu. Revija je održana u organizaciji Sportskog centra Požarevac i kluba Boksing planet uz podršku Grada Požarevca.

Kako je i najavio direktor kluba Boksing planet Marjan Stević bila je to zaista manifestacija koja je ovu borilačku veštinu pokazala u svoj svojoj lepoti zahvaljujući gostima iz Bugarske, Grčke, Slovačke i drugih zemalja.

Punu podršku sa tribina borcima je pružila mnogobrojna publika koja je i ovoga puta pokazala oduševljenje što se Požarevac polako vraća na borilišta i zauzima svoj prostor u ovom sportu, koji je dobro utemeljen i zasnovan na staroj slavi stečenoj u prošlim, slavnijim vremenima. Ali, sudeći prema pomacima koje sportski radnici čine nazire se lepa bokserka budućnost za mlada pokoljenja.