U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 55 pacijenata sa kovid infekcijom, od kojih su dve trećine nevakcinisani, stoji u saopštenje Opšte bolnice Požarevac.

Foto: RTV Biser

Tokom jučerašnjeg dana ( utorak) imali smo četiri prijema u bolnicu i sedam otpusta na kućno lečenje.

Među hospitalizovanima najviše je starijih i osoba srednje dobi. Dve trećine njih je na terapiji kiseonikom. Trenutno nema pacijenata na respiratoru, dok je dvoje na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Tokom jučerašnjeg dana nije bilo smrtnih slučajeva.

Desetoro naših zdravstvenih radnika trenutno ima infekciju kovid 19, svi su na kućnom lečenju osim jednog koji je hosptalizovan.

U zelenoj zoni trenutno je hospitalizovano 160 pacijenata.

U Požarevcu se beleži značajan rast broja inficiranih građana, ali malo njih ima kliničku sliku koja zahteva bolničko lečenje. Uočavamo da mnogo lakše prolaze i brže prebole vakcinisani, te i dalje apelujemo na građane da izvrše imunizaciju nekom od vakcina.

Ovaj soj virusa prenosi se znatno brže i lakše pa takođe apelujemo da se građani ponašaju odgovorno – da nose maske u zatvorenom prostoru, drže distancu i koliko god je moguće izbegavaju veća okupljanja.