Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, у оквиру акције „Гнев“, ухапсили су Б. Л. (1998) из овог града, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешка крађа, угрожавање јавног саобраћаја и спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Полиција је ухапсила и Ђ. З. (1992) из околине Пожаревца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа.

Они се сумњиче да су у ноћи између 18. и 19. марта ове године из једне продавнице у Пожаревцу украли већу количину цигарета.

Полиција је 1.840 паклица цигарета које су, како се сумња украдене, пронашла три дана касније у возилу „форд мондео“ којим је управљао Б. Л.

Б. Л. је, претходно, одбио да заустави возило и наставио да вози, али је услед велике брзине слетео са пута.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Пожаревцу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, у оквиру акције „Гнев“, ухапсили су две особе, осумњичене да су извршиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и једну, осумњичену за кривично дело омогућавање уживања опојних дрога.

С. Д. (1990) из Пожаревца и М. С. (2000) из Крагујевца се сумњиче да су продавали дрогу уживаоцима на подручју Пожаревца.

Полиција је у стану С. Д пронашла мању количину марихуане.

У оквиру исте акције, ухапшена је и Н. С. (1995) из Пожаревца, осумњичена да је омогућила конзумирање марихуане двадесетпетогодишњем суграђанину.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Пожаревцу, С. Д., М. С. и Н. С. је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.