U Liverpulu počinje Pesma Evrovizije. U večerašnjem prvom polufinalu takmičari iz 15 zemalja boriće se za deset mesta u velikom finalu. Među njima je i predstavnik Srbije Luk Blek sa pesmom Samo mi se spava. Direktan prenos od 21 čas na RTS 3, RTS Svet i platformi RTS Planeta, objavio je RTS.

 

Večeras počinje Pesma Evrovizije. U Liverpulu će se za titulu najbolje pesme Evrope boriti takmičari iz 37 zemalja. Po 10 najboljih pesama iz oba polufinala plasiraće se u veliko finale u kojem su se automatski plasirali prošlogodišnji pobednik Ukrajina i zemlje „velike petorke“.

U večerašnjem prvom polufinalu nastupaju takmičari iz 15 zemalja, među kojima je i predstavnik Srbije Luk Blek, koji će sa pesmom „Samo mi se spava“ nastupiti treći. Poručio je da će svoj nastup posvetiti nastradalima u masovnim ubistvima u Srbiji.

Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Letonije, Irske, Norveške, Portugalije, Hrvatske, Malte, Švedske, Moldavije, Švajcarske, Izraela, Holandije, Finske, Azerbejdžana i Češke.

Od ove godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a osim država koje se takmiče u prvom polufinalu, večeras će glasati i gledaoci iz Nemačke, Francuske i Italije. Prvi put će i gledaoci iz država koje se uopšte ne takmiče moći da glasaju putem internet platforme.

Direktan prenos prvog polufinala Pesme Evrovizije moći ćete da pratite od 21 čas na RTS 3, RTS Svet, kao i putem multimedijalne platforme RTS Planeta.