Projekat „Brend Homolja – Homoljski med“ čija je realizacija započeta pre tri godine, u saradnji sa Ministarstvom i Nacionalnim timom za preporod sela Srbije, ove jeseni dobija svoj epilog.

Foto: RTV Biser

Prema rečima Vlade Todorovića, koordinatora aktivnosti na sveobuhvatnom procesu sprovođenja, sve je teklo po planu. Kraj pčelarske sezone 2021. godine, kako je naveo, uz izuzetno velike probleme, za Pčelarsku zadrugu „Homolje med“, donosi zadovoljavajuće prinose, s obzirom na sušnu godinu, a ono što je trenutno aktuelno na pčelinjacima jeste priprema za zimu, gde su u toku prehrana i tretiranja.

Foto: RTV Biser

Uz očekivanja da će veći broj pčelara udruženih u pčelarsku zadrugu, pripremiti društva za prezimljavanje, da će sledeće godine bagrem zamediti i vremenske prilike ići na ruku, Pčelarska zadruga “Homolje – med“ obilovaće svakako i većom količinom meda.

Pčelari žagubičke opštine daju sve od sebe da proizvod bude, pre svega kvalitetan, i da samim tim opravda ime jednog od najboljih brendova sa Homolja. U tome punu podršku imaju od same zadruge a nesebičnu i od lokalnog rukovodstva orštine Žagubica.

Izvor: zagubica.org.rs