Zahvaljujući saradnji opštine Žagubica i RRA Braničevskog i Podunavskog Upravnog okruga, plasman domaćih proizvoda sa područja Homolja do krajnjih potrošača nikad nije bio lakši i brži zahvaljujući portalu „Lokalni Pazar“.

Foto: zagubica.org.rs

Inicijativa za ovakav projekat potekla je za vreme trajanja vanredne situacije, ali se i dalje nastavlja kao uspešna veza između proizvođača zdravih, domaćih proizvoda i kupaca.

Lokalna samouprava podržala je ovaj projekat kako bi kroz njegovu realizaciju osnažila poljoprivrednike sa ovih prostora.

Šta je to lokalni Pazar i kako se prijaviti? Odgovore na ta pitanja možete dobiti u Opštinskoj upravi opštine Žagubica, u kancelariji savetnice na poslovima poljoprivrede i ruralnog razvoja Dragane Milosavljević.

Lokalni Pazar spaja sve svoje korisnike potpuno besplatno, i veruje da međusobna podrška  jača svakog pojedinačno, kao i celokupnu zajednicu.

Svi poljoprivredni proizvođači sa teritorije opštine Žagubica, kao i preduzetnici u malim i srednjim preduzecima mogu se registrovati u bazu Lokalni Pazar. Neophodno je uneti lične podatke – ime, prezime, naziv firme ili poljoprivrednog gazdinstva i ponudu proizvoda koje proizvođač želi da plasira putem Lokalnog pazara.

Poljoprivredno gazdinstvo ”Jović” u selu Jošanica otpočelo je plasteničku proizvodnju cveća rasada i povrća još 2012. godine. Uz podršku Lokalne samouprave opštine Žagubica, gazdinstvo Jović danas ima proizvodnju u 7 plastenika, a upravo Lokalni Pazar doprineo je da lakše, brže i efikasnije plasiraju svoju robu.

Lokalni Pazar je dobra prilika da vaš proizvod potpuno besplatno, dobije plasman kakav zaslužuje i da svi kupci do njega mogu stići brže i lakše.

Za sve dodatne informacije i prijave  možete se obratiti na broj telefona 062/80 98 320 Dragana Milosavljević.

Izvor: zagubica.org.rs