Vesti

Opštinski Štab za vanredne situacije Petrovca na Mlavi doneo je odluku da se na teritoriji opštine uvede vanredna situacija. Primena mera, počinje da važi od danas 17. novembra i trajaće do 1. decembra.

petrovacnamlavi.rs

Odluka je doneta zbog znatno pogoršane epidemijske situacije u opštini Petrovac na Mlavi. Pored porasta broja zaraženih koje sada već predstavlja realnu opasnost za funkcionisanje zdravstvenog centra, tako i zdravstvenog sistema generalno, dodatno opterećenje i opasnost, predstavlja i pretvaranje grudnog odeljenja Opšte bolnice u Petrovcu u kovid odeljenje.

Mere koje se uvode nakon proglašenja vanredne situacije su pored obaveznog nošenja maski i poštovanja fizičke distance, dezinfekcije javnih objekata, ograničenje rada ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana kao i prodavnica u periodu od 21.00 čas do 06.00 časova narednog dana. Od ovog ograničenja izuzete su apoteke, dostava hrane, benzinske pumpe i to samo deo koji vrši točenje goriva, kao i privreda koja radi treću smenu. Zabranjeno je organizovanje svečanosti, proslava i drugih zabavnih manifestacija, kao i uživo muzike u ugostiteljskim objektima, okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere zaštite.

Kao preporuku Štab predlaže da upravnici zgrada organizuju dezinfekciju stambenih zgrada, kao i da se starijim osobama i osobama osetljivog zdravstvenog stanja dozvoli rad od kuće gde za to ima mogućnosti.

Lokalna komunalna inspekcija će u saradnji sa policijom i republičkom sanitarnom inspekcijom vršiti gotovo svakodnevne kontrole primene ovih mera.

Autor: RTV Biser/Izvor: petrovacnamlavi.rs

Najčitanije objave