Потписивањем колективног уговора између града Пожаревца и представника синдиката у комуналним предузећима у граду продужен је постојећи колективни уговор који већ постоји у овим предузећима.

Foto: pozarevac.rs

Овом приликом градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је истакао да му је драго што је обновљен овај уговор који је потписан 2015. године а сада је продужен:

“Заједничким радом представника синдиката који заступају раднике са представницима града, дошли смо до документа који на најбољи начин штити права запослених у јавним комуналним предузећима. Раме уз раме са напорима развоја привреде, наша локална самоуправа обраћа пажњу и на вашу делатност коју бих упоредио са крвотоком града. Град је у претходном периоду, у циљу побољшања услова рада значајна средства издвајао за модернизацију механизације и друге опреме неопходне за рад ових јавних предузећа а то ће чинити и убудуће. Посао који ви свакодневно обављате можда није уочљив грађанима јер га већина сматра здраво за готово. Ипак, смемо ли само да замислимо на један страшни тренутак како би град изгледао после само једног дана да у њему нема воде, да се не износи смеће, нико не брине о паркирању и о осталим пословима из вашег свакодневног деловања. Са друге стране, већина запослених у комуналним делатностима је усмерена на рад на отвореном, по различитим временским условима. Онда када се грађани склањају у своје домове или одлазе на починак, ви сте тада на задатку да тим истим грађанима обезбедите услове живота на које смо сви навикнути у 21. веку. То је нешто што морамо поштовати сви и на чему вам се као градоначелник али и као грађанин од срца захваљујем. Овим уговором се наш посао не завршава и оно што могу да обећам је да ћемо сваким наредним да се трудимо да побољшамо услове рада запослених у јавним комуналним предузећима.“

Бобан Мартиновић председник Савеза самосталних синдиката запослених у комунланој делатности се захвалио градоначелнику и стручним службама на реализацији овог уговора.

Поред градоначелника и Мартиновића потписник споразума је био и председник Синдиката Незавизност Југослав Чарапић.

Извор: pozarevac.rs