Iz Opšte bolnice Požarevac u našu redakciju stiglo je saopštenje u vezi smrti trudnice iz Kostolca, koje prenosimo u celosti.

RTV Biser

U Opštu bolnicu Požarevac, u petak uveče u 19,10 časova, dovezena je pacijentkinja I.M. (1989) iz Kostolca, u veoma teškom opštem stanju. Od tegoba su dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima. Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu ( majka je petoro dece). Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju ( pritisak nemerljivo nizak) i vitalno ugrožena. Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga. Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja ulkusa (čira) na želucu.  Ekipa naših lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, sinoć u 22,35 sati.

Laboratorijske analize, između ostalog, pokazale su enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12 a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita (crvena krvna zrnca) bio je 30 puta niži od graničnih vrednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi pre intervencije lekara.

Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus.  Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida 19. Nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan za koronavirusom.