Из Опште болнице Пожаревац у нашу редакцију стигло је саопштење у вези смрти труднице из Костолца, које преносимо у целости.

RTV Biser

У Општу болницу Пожаревац, у петак увече у 19,10 часова, довезена је пацијенткиња И.М. (1989) из Костолца, у веома тешком општем стању. Од тегоба су доминирали болови у доњем делу стомака, леђима, јак кашаљ и бол у грудима. Пацијенткиња је била у четвртом месецу трудноће, шесте по реду ( мајка је петоро деце). Већ на пријему је била у полусвесном стању ( притисак немерљиво низак) и витално угрожена. По хитном поступку прегледана је од стране гинеколога, кардиолога, радиолога и хирурга. Након ултразвучних прегледа срца и абдомена, пацијенткиња је подвргнута хитној хируршкој интервенцији приликом које је установљено унутрашње крварење услед пуцања улкуса (чира) на желуцу.  Екипа наших лекара учинила је све да спаси живот пацијенткиње, али је она нажалост преминула убрзо по окончању операције, синоћ у 22,35 сати.

Лабораторијске анализе, између осталог, показале су енормно низак ниво хемоглобина који је био 12 а референтна вредност је изнад 120. Ниво еритроцита (црвена крвна зрнца) био је 30 пута нижи од граничних вредности. Све то указује на велики губитак крви пре интервенције лекара.

Одмах на пријему пацијенткињи је урађен антигенски текст који је потврдио да је позитивна на коронавирус.  Установљено је да је њен супруг у изолацији због ковида 19. Није могуће тврдити да је смртни исход повезан за коронавирусом.