Pozorište „Milivoje Živanović“, Centra za kulturu Požarevac, selektovano je za učešće na smotri „Martinovi dani“ u Bogatiću, sa predstavom „Umorni“, u režiji Fuada Tabučića. Ove godine, smotra se organizuje onlajn, ali time se ne umanjuje njen značaj.

Foto: CZK Požarevac

Predstava „Umorni“, koja je rađena po tekstu Nebojše Romčevića, do sada je, na žalost, samo dva puta izvedena – premijerno 20. februara i nedelju dana kasnije na festivalu „Milivojev štap i šešir“ u Požarevcu. U trenutku kad je proglašeno vanredno stanje i kad su otkazana sva kulturna dešavanja, pozorište „Milivoje Živanović“ je u skladu sa donetim merama, otkazalo svoja gostovanja po Srbiji, a čekalo ih je mnogo značajnih nastupa.

Pozorišna smotra „Dani Milivoje Martinović-Martin“ ove godine održaće se od 4. do 10. oktobra, po 17. put u čast Milivoja Martinovića Martina, osnivača pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića.

Osim požarevačkog pozorišta, na repertoaru festivala “Dani Milivoja Martinovića Martina 2020” od  4. do 10. oktobra, naći će se “Teatar 10 s’ Lukačem” (Toronto, Kanada), koje će izvesti komad „Igrajući žrtvu“, adaptacija i režija Aleksandar Lukač, Pozorište “Stevan Sremac” (Crvenka), predstava „Bog“, adaptacija i režija Petar Jovanović, Centar za kulturu “Masuka” (Velika Plana), predstava „Devojka modre kose“, adaptacija i režija Miloš Jagodić, Omladinsko pozorište “Vožd” (Mišar), predstava „Laža i paralaža“, u režiji Dušana Simića, Kamerna scena “Miroslav Antić” (Senta), predstava „Epitaf“, u režiji Branka Vučetića.

Odluku o najboljim glumačkim ostvarenjima i najboljoj predstavi na smotri doneće tročlani žiri, ove godine u sastavu, Ivana Terzić, Dragan Jovičić Jović i Ivan Tomašević. Nagradu za najbolju predstavu, po oceni publike, doneće pratioci lajkovima na fejsbuk stranici pozorišta.

Smotra počinje u nedelju, 4.oktobra, a sve predstave biće emitovane od 20 časova na zvaničnom kanalu Pozorišta “Janko Veselinović”.

Podržimo naše glumce Pozorišta „Miliovoje Živanović“, a predstavu „Umorni“, moći ćete da gledate onlajn 8. oktobra od 20 časova na zvaničnom Youtube kanalu Pozorišta „Janko Veselinović“, kao i ostale predstave.

https://www.youtube.com/user/PozJankoVeselinovic

Autor: RTV Biser