Pozorište „Janko Veselinović” iz Bogatića i ove godine organizuje smotru „Dani MIlivoje Martinović Martin” koja traje od 04. do 10. oktobra. Ovogodišnja smotra je u onlajn formatu.

Večeras od 20 časova, na zvaničnom Jutjub kanalu Pozorišta „Janko Veselinović”, možete gledati predstavu „Umorni“, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Fuada Tabučića, a u izvođenju Pozorišta „Milivoje Živanović“ Centra za kulturu Požarevac. Nagradu za najbolju predstavu, po oceni publike, doneće pratioci lajkovima na fejsbuk stranici pozorišta.

Kako naglašavaju iz organizacije na adresu Kulturno-obrazovnog centra Bogatić pristigao je dvoocifren broj snimaka, a Umetnički savet festivala imao je težak zadatak da odabere šest koji će se naći na repertoaru ovogodišnjih Martinovih dana. Neki snimci predstava nisu svojim kvalitetom ispunili kriterijume, iako se umetnički utisak komada nije dovodio u pitanje.

Osim požarevačkog pozorišta, na onlajn repertoaru su i predstave:

“Teatar 10 s’ Lukačem” (Toronto, Kanada)
IGRAJUĆI ŽRTVU
Adaptacija i režija: Aleksandar Lukač

Pozorište “Stevan Sremac” (Crvenka)
BOG
Adaptacija i režija: Petar Jovanović

Centar za kulturu “Masuka” (Velika Plana)
DEVOJKA MODRE KOSE
Adaptacija i režija: Miloš Jagodić

Omladinsko pozorište “Vožd” (Mišar)
LAŽA I PARALAŽA
Režija: Dušan Simić

Kamerna scena “Miroslav Antić” (Senta)
EPITAF
Režija: Branko Vučetić

Odluku o najboljim glumačkim ostvarenjima i najboljoj predstavi na smotri doneće tročlani žiri, ove godine u sastavu, Ivana Terzić, Dragan Jovičić Jović i Ivan Tomašević. Sve predstave se emituju od 20 časova na zvaničnom kanalu Pozorišta „Janko Veselinović”.

Autor: RTV Biser