U saradnji sa timom partnera iz Interactive Solutions Srbija realizovan je projekat “Dostupnost informacija i turističkih kapaciteta opštine Kučevo”, čime je Kučevo dobilo savremenu interaktivnu tablu – totem, na novouređenom platou ispred Pošte, sa svim bitnim turističkim i servisnim informacijama vezanim za ponudu opštine.

Ova digitalna tačka kroz savremeno softversko rešenje omogućiće uopznavanje posetilaca sa bogatom turističkom i kulturnom ponudom Kučeva.

Korisnici u samo par klikova, odnosno dodira ekrana, mogu doći do sadržaja koji je predmet njihovog interesovanja. Hardverske komponente totema omogućavaju nesmetan rad u svim vremenskim uslovima, kao i laku i brzu pretragu informacija na više jezika.

Zahvaljujući ovom najinovativnijem interaktivnom totemu turisti mogu doći do informacija o svim vidovima smeštaja, gastronomskoj ponudi, prirodnim i kulturno-istorijskim atrakcijama i aktivnostima. Interaktivna mapa sa označenim lokalitetima olakšava prostorno snalaženje posetilaca, a moguća je i interakcija mobilnim uređajima korisnika, koja se ostvaruje preko QR kodova.

Ova digitalna tabla predstavlja jedno od najboljih interaktivnih rešenja na svetu. Vrhunske komponente koje su ugrađene, profesionalni Samsung ekran sa visokim osvetljenjem, računar visokih performansi sa UPS-om, sistem za klimatizaciju i antivandal kućište, obezbeđuju njegov pouzdan rad.

 

 

Lokalna samouprava započela je ovaj projekat pre tri meseca, čijim završetkom će se dodatno pospešiti  promocija turističke i kulturne ponude cele opštine Kučevo, a digitalna komunikacija će se tokom cele godine podići na viši nivo.

Turistička organizacija Kučevo kao partner na projektu ovim putem se zahvaljuje svim saradnicima koji su učestvovali u prevođenju i lektorisanju sadržaja za totem.