Tajson Fjuri i Dilijan Vajt „ukrstiće rukavice“ u meču za VBC titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji, ovaj spektakl će se održati na „Vembli“ stadionu u Londonu pred 100 000 gladalaca.

Foto: Profimedia

„Poseduje levi kroše kojim bi verovatno srušio i bika“ bile su reči samoprozvanog „kralja cigana“ kada su ga pitali šta misli o svom protivniku.

Da, poštovanje između njih svakako postoji, ali aktuelni šampion je svestan svojih kvaliteta, „šanse da ćeš me nokautirati su jedan prema deset“ dodao je Fjuri.

Britanac je čist bokserski talenat, ali sa druge strane čovek koji nije „programirani robot“ kao većina sportista, već živi svoj život i ne daje previše značaja tome šta će ljudi reći.

Nakon izuzetno uspešne 2015. godine, i pobede nad Kličkom, ovaj momak je imao problema sa depresijom i narkoticima, crne misli su ga obuzele do te mere da je, kako on kaže, pomišljao i na samoubistvo. Ali sada je to sve iza njega, pobedio je, može se reći i najtežeg protivnika u svojoj karijeri.

Poslednji meč Tajson je imao u Las Vegasu 9. oktobra prošle godine kada je odbranio titulu VBC šampiona protiv Dionteja Vajldera nokautom u 11. rundi i tako stavio tačku na spektakularnu „trilogiju“.