U okviru 13. manifestacije Dani „Slobodana Stojanovića“, položeni su venci na spomenik čuvenom srpskom dramaturgu u Sunčanom parku.

Foto: pozarevac.rs

Venac su između ostalih u ime Grada Požarevca položili predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović i član Gradskog veća zadužen za kulturu Dejan Krstić.

Ovom prilikom predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović je rekao da je velika zaostavština Slobodana Stojanovića razlog zbog koga se okupljamo 13 godina na ovom mestu:

„Mnogi su uživali i uživaju i danas gledajući njegove tv serije, drame i filmove milioni građana, ne znajući da je svaki opis i svaki dijalog upravo njegovih misli delo. Pisao je tako da uobliči ne samo jedno vreme na tlu bivše Jugoslavije već, ispostavilo se, da je u svojim delima proročki opisivao razvoj događaja ovog podneblja, ali i ljudsku prirodu uopšte. Toplina u duši je prva pomisao kada se setimo tv serije „Više od igre“, gde je uspevao da i u najnegativnijim događajima pronađe nešto obećavajuće, zahvaljujući ljudima u kojima je uvek uspevao da nađe nešto dobro. Razlog tome je što je, a to znaju svi koji su ga poznavali, Slobodan Stojanović bio dobar čovek. Mi koji nismo imali sreće da ga upoznamo lično, to možemo zaključiti prema licu, očima i osmehu kojima je na fotografijama uvek sijao. Ostaje želja koju uvek ponavljamo, da se, naročito sada u ovo doba televizije koja je u velikoj meri izgubila nekadašnje vrednosti, mlađi ljudi podsete tv serija koje je on potpisivao.“

Direktorka Biblioteke Vera Zarić Mitrović je podsetila na dela Slobodana Stojanovića i pozvala je građane na pozorišnu predstavu „Na točkovima“ u 20 časova u Velikoj sali Centra za kulturu.

Izvor: pozarevac.rs