“Dreger drag test 5000”, uređaj za utvđivanje prisutnosti droge, vredan 600.000 dinara koji će pospešiti rad saobraćajnih policijaca i povećati bezbednost na putevima, načelniku Policijske stanice majoru policije Aci Jovanoviću, uručio je predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević.

Foto: RTV Biser

„Na osnovu iskazane potrebe Policijske stanice Malo Crniće, pristupilo se nabavljanju aparata koji će danas biti dat na korišćenje. Vrednost ovog aparata je 600.000 dinara sa PDV-om. Inače, to su sredstva od novčanih kazni za prekršaje koji idu u budžet Opštine. Već godinama imamo izuzetno dobru saradnju i zajednički cilj nam je da doprinesemo što bezbednijem obavljanju saobraćaja na teritoriji opštine Malo Crniće“, rekao je predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević.

Foto: RTV Biser

Ranije je lokalna samouprava kupila putničko vozilo za potrebe Policijske stanice, kao i aparate za otkrivanje alkohola u krvi vozača.

„Ovo će svakako doprineti i većoj sigurnosti u saobraćaju na teritoriji naše opštine, a policijskim službenicima da mogu na licu mesta utvrditi prisutnost psihoaktivnih supstanci kod vozača“, istiće Antonijević.

U ime svih zaposlenih u Policijskoj stanici Malo Crniće, i u svoje lično ime želim da se zahvalim na donaciji ovog uređaja kojim se u organizmu vozača može utvrditi prisustvo psihoaktivnih supstanci. Siguran sam da će droga test doprineti poboljšanju bezbednosti saobraćaja na našem području, a naši policajci kao i do sada nastaviće sa redovnim pojačanim kontrolama saobraćaja na putevima u cilju što veće bezbednosti svih učesnika. Ova donacija je još jedan dokaz dobre saradnje policije i lokalne samouprave“, rekao je načelnik Policijske stanice major policije Aca Jovanović.