Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima i direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem obišao je radove na izgradnji atletskog stadiona na vašarištu.

Foto: pozarevac.rs

Vrednost izgradnje objekta je 102 miliona dinara i biće završen u maju naredne godine.

Atletska staza se sastoji od 6 kružnih staza dužine 400 metara i 8 staza na pravcu. Zaletišta za sve skakačke (skok u dalj, troskok, skok u vis i skok s motkom) i bacačke discipline (bacanje kugle, kladiva, diska i koplja). Borilišta su pozicionirana na zelenim ili tartan površinama formiranim unutar atletske staze. Oko staze je postavljen zaštitni pojas od behatona u širini od jednog metra. Stadion će ispunjavati uslove za sva nacionalna takmičenja i neka međunarodna takmičenja.
Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da je zdravlje građana na prvom mestu tako da će ovu stazu moći da koriste i građani a ne samo članovi Atletskog kluba.

Pavlović je još naglasio da će ceo kompleks nekadašnjeg Bambi parka biti namenjen rekreativnom sportu i izgradiće se tereni za razne sportske aktivnosti.
Slobodan Branković direktor Atletskog saveza Srbije izrazio je zadovoljstvo što će jedan ovakav sportski objekat nići u Požarevcu uz napomenu da je za održavanje Atletskog stadiona potrebno izdvojiti mala sredstva. Branković je takođe istakao da je ulaganje u sport i zdravlje građana najbitnije.