Prošle nedelje u Ministarstvu zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije potpisan je Ugovor o prenosu finansijskih sredstava Opštini Petrovac na Mlavi radi sufinansiranja prve faze Projekta sanacije i rekultivacije nesanitarne deponije „Svine“ koja se nalazi na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi.

Foto: .petrovacnamlavi.rs

Ispred Opštine Petrovac na Mlavi, Ugovor je potpisao Duško Nedinić predsednik opštine Petrovac na Mlavi dok je ispred Ministarstva, ugovor potpisala Irena Vujović resorna ministarka. Vrednost izvođenja radova na prvoj fazi Projekta – Sanacije, zatvaranja i rekultivacije nesanitarne deponije „Svine“ u Petrovcu na Mlavi, iznosi 42.042.091,98 dinara sa PDV-om od čega je Opština Petrovac na Mlavi obezbedila sredstva od 20% od ukupnog iznosa, što iznosi 8.408.418,48 dinara dok je Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo 33.633.673,50 dinara.

Opština Petrovac na Mlavi je jedna od prvih opština u Braničevskom okrugu koja je odgovorno pristupila rešavanju problema upravljanja otpadom. Nakon sanacije  nesanitarne  deponije „Svine“ i izgradnje transfer stanice za prikupljanje otpada koja je planirana u 2022. godini, problem upravljanja otpadom na području opštine Petrovac na Mlavi će biti trajno rešen.

 

Izvor: .petrovacnamlavi.rs