Izmena pravila u Parking servisu, odnosno njegova digitalizacija, izazavala je negodovanje, jer umesto da olakša ceo sistem, dodatno ga je zakomplikovala i otežala vozačima funkcionisanje. Ta izmena je podrazumevala da vam kazna za parkiranje više neće biti zakačena za brisač, već će takva informacija stajati na sajtu preduzeća. To je značilo da vi treba da redovno posećujete taj sajt i proverite da li vam je kazna naplaćena.

Pixabay

Kako bi pomogli vozačima, dvojica programera su pokrenula aplikaciju Parking kazna, koja bi korisnicima poslala notifikaciju ukoliko se registarski broj njihovog automobila nađe na sajtu Parking servisa. Nekoliko dana nakon pisanja o toj aplikaciji, stigao je odgovor u vidu dodavanja nove funkcije u zvaničnu aplikaciju tog preduzeća.

U skladu s tim, ekipa koja je stajala iza kreiranja aplikacije Parking kazna je odustao od razvoja svog proizvoda, jer veruje da nema potreba da postoje dve aplikacije koje nude indentičnu uslugu.

“Verujemo da je nezavisna inicijativa za izradu aplikacije Parking Kazna možda i doprinela da Parking Servis odreaguje adekvatno. Nadamo se da će kvalitet usluge koju nudi Parking Servis kroz njihovu aplikaciju biti na zadovoljavajućem nivou. Ukoliko se pokaže da zbog lošeg kvaliteta usluge i dalje bude postojala potreba za dodatnom aplikacijom, mi ćemo nastaviti sa radovima”, napisali su kreatori Parking kazne.

Podsetimo, Parking servis je objavio svoju novu aplikaciju koju razvija, a ukida već postojeću „Start-Stop“, iako su im funkcionalnosti slične.

Autor: Startit