Нови студентски пројекат из Ред Булл радионице за тему има метамофрозу Ред Булл Мини аутомобила у гејминг станицу. Ова метамофроза не подразумева само пар естетских промена већ и потпуну измену ентеријера у функционлни простор намењен за играње видео игара.

redbull.com

Мини ће свакако задржати своје препознатљиве основне делове, али са потпуно новим концептом и новом сврхом. Аутомобил који ће проћи кроз процес трансформације је био саставни део свих великих пројеката које је Ред Булл организовао у Србији у претходних пар година. Од светског финала Ред Булл Кинг Оф Тхе Роцк, гејминг такмичења Ред Булл Плаyер Оне па све до Ред Булл Флугтага 2019. године на Ади Циганлији. Како по комшилуку свих љубитеља енергетског пића Ред Булла у Србији, овај мини се провозао и по региону у склопу кључних иницијатива које је Ред Булл организовао у земљама у околини.

Овај битан играч Ред Булл историје неће отићи у “пензију” – уз помоћ такмичара и њихових идеја наставиће да живи потпуно нови живот препун изазова и авантура популарних наслова видео игара. Учесници и учеснице ће кроз нови пројекат имати прилику да демонстрирају своју креативност и идеју, али и да први пут у свету Ред Булл Мини претворе у потпуно функционални уређај за играње видео игара. Како ће ова гејминг станица финално изгледати зависи искључиво од трочланог тима који ће направити победничку идеју, наравно водећи се правилима пројекта и смерницама жирија и тима Гараге12 који ће бити задужени за технички део метаморфозе.

Трочлани жири у саставу Тина Вујановић (ауторка и новинарка), Војислав Перић (СупремеНеxус, популарни српски стример и гејмер) и Стефан Прстојевић (Гараге12) ће кроз целокупан процесс метаморфозе бити подршка финалним тимовима који желе да направе своју гејминг станицу из снова.

Тимови од три члана од данас могу да се пријаве на редбулл.цом/метаморфоза. Како би сви заинтересовани могли да приложе своје идеје без обзира на претходно искуство (у дизајну, техничком цртању итд.) најважнија ствар у одабиру ће бити сама идеја, а свим учесницима је на сајту за пријаву доступан за преузимање и пријавни кит са потребним сликама и нацртима.

На пројекат се могу пријавити сви трочлани тимови састављени од студената који су државаљани Републике Србије (или имају пријављено боравиште на територији РС).

Услови и правила пројекта се могу пронаћи на линку.

Извор: redbull.com