Симболичним паљењем бакље на стадиону малих спортова у Спортском центру у Пожаревцу отворене су Спортске игре младих.
Ову манифестацију свечано је отворио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић.

Foto: pozarevac.rs

Градоначелник је рекао да је због ситуације у којој се налазимо смањен број деце која учествују, али да ће се у наредним годинама радити како на проширењу спортских садржаја тако и на увођењу нових спортских манифестација. Павловић је још додао да Град Пожаревац није ни једног тренутка оклевао при понуди да се придружи овом каравану радости и пријатељства, узевши у обзир да нам се намере и циљеви у потпуности поклапају:

„Радили смо, и радићемо и у будућности на реконструкцији и изградњи десетина спортских терена и игралишта у свим месним заједницама на територији Града Пожаревца. Нарочито ми је драго што Пожаревац данас није само део једног такмичења, већ и широког пројекта који има за циљ да упозна и зближи младе из читавог региона. Чињеница да читав догађај веома подсећа на Олимпијске игре, говори да су им и постулати слични. Важно је учествовати, јер сам боравак међу овим изванредним младим људима оплемењује и тера вас да будете и ви бољи.“
Након регионалног такмичења, најбољи ће се пласирати на државно првенство на Златибору. Екипе и појединци који остваре победе на државном првенству пласираће се на међународно које ће се одржати у Сплиту.

Foto: pozarevac.rs