Simboličnim paljenjem baklje na stadionu malih sportova u Sportskom centru u Požarevcu otvorene su Sportske igre mladih.
Ovu manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović.

Foto: pozarevac.rs

Gradonačelnik je rekao da je zbog situacije u kojoj se nalazimo smanjen broj dece koja učestvuju, ali da će se u narednim godinama raditi kako na proširenju sportskih sadržaja tako i na uvođenju novih sportskih manifestacija. Pavlović je još dodao da Grad Požarevac nije ni jednog trenutka oklevao pri ponudi da se pridruži ovom karavanu radosti i prijateljstva, uzevši u obzir da nam se namere i ciljevi u potpunosti poklapaju:

„Radili smo, i radićemo i u budućnosti na rekonstrukciji i izgradnji desetina sportskih terena i igrališta u svim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Požarevca. Naročito mi je drago što Požarevac danas nije samo deo jednog takmičenja, već i širokog projekta koji ima za cilj da upozna i zbliži mlade iz čitavog regiona. Činjenica da čitav događaj veoma podseća na Olimpijske igre, govori da su im i postulati slični. Važno je učestvovati, jer sam boravak među ovim izvanrednim mladim ljudima oplemenjuje i tera vas da budete i vi bolji.“
Nakon regionalnog takmičenja, najbolji će se plasirati na državno prvenstvo na Zlatiboru. Ekipe i pojedinci koji ostvare pobede na državnom prvenstvu plasiraće se na međunarodno koje će se održati u Splitu.

Foto: pozarevac.rs