Vesti

Trku je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović  u prisustvu pomoćnika ministra za omladinu i sport, Darka Udovičića kao i predstavnika Biciklističkog Saveza Srbije.

Foto: pozarevac.rs

Na ceremoniji otvaranja Pavlović  je između ostalog  istakao da  se  grad Požarevac trudi da neguje svaki sport i da je ova međunarodna biciklistička trka još jedna prilika da se Požarevac pokaže u najboljem svetlu:

“Siguran sam da govorim u ime svih Požarevljana, kada kažem da nam je velika čast i zadovoljstvo to što ste gosti našeg grada. Raduje nas poverenje koje su nam ukazali organizatori i Biciklistički savez Srbije, ovoga puta da trke startuju iz Požarevca. Titula “Domaćin decenije”, koju sa ponosom nosimo, pored velike časti donosi nam i obavezu. Obavezu da pomognemo da takmičari imaju najbolje moguće uslove i tako postignu maksimalne rezultate. Još jedna vrednost koju Grad Požarevac ima od organizovanja “Trke kroz Srbiju” jeste i prilika da steknemo nove prijatelje i upoznamo ih sa lepotama naše okoline.

Ovde prevashodno mislim na takmičare i ekipe koje ih opslužuju, ali i ljubitelje biciklizma kojima je ova tradicionalna trka neposredan povod da posete naš grad.

Zato imam veliku privilegiju da u ime grada i građana danas pozdravim 22 ekipe sa preko 130 vozača. Uvaženi gosti stižu nam sa 4 kontinenta i 24 zemlje ukupno.

Obraćajući se sugrađanima, želim da ih pozovem da, kao i do sada, u velikom broju pozdrave sutrašnji start trke i tako dobrom energijom isprate ovogodišnje takmičare na svojevrsno proputovanje kroz delove naše lepe Srbije.“

Trka je startovala iz centra Požarevca ka Mionici ova etapa je dugačka 150 kilometara.

Izvor: pozarevac.r

 

 

Najčitanije objave