Revijalnom utakmicom požarevačkih nada otvoren je pomoćni teren u Požarevcu. Teren je otvoren u prisustvu gradonačelnika Grada Požarevca Saše Pavlovića, generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića, Nenada Bjekovića potpredsednika FSS i drugih brojnih fudbalskih radnika, klubova i rukovodstva Grada Požarevca.

Foto: pozarevac.rs

Generalni sekretar fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović je prilikom otvaranja pomoćnog stadiona rekao da Fudbalski savez Srbije vodi računa i o razvoju fudbala na nižim nivoima posebno razvoju amaterskog fudbala. On je istakao:
„Ovo je možda prvi put da dolazimo da otvorimo jedan fudbalski objekat, koji je urađen bez ikakve pomoći Fudbalskog saveza, sve je ovo grad Požarevac iz sopstvenih sredstava finasirao. Ovde nije kraj, nastaviće se ovaj projekat, rade se tribine, a teren će uskoro biti i osvetljen“, zaključio je Šurbatović.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je rekao da će nakon skupštinske procedure stadion odnosno budući trenažni centar nazvati po slavnom fudbaleru i treneru koji je rodom iz Požarevca Veliboru Vasoviću:
„Ovu inicijativu smo podneli slušajući glas naroda, i zato sam uveren da će naši odbornici, predstavnici građana, jednoglasno usvojiti ovaj predlog. Želja svih Požarevljana da neki reprezentativni sportski objekat ponese ime Velibora Vasovića traje već dve decenije, a evo danas smo uspeli i u tome. Uveren sam da će naš potez pozdraviti i mnogobrojni ljubitelji fudbala širom starog kontinenta. Ovo kažem zato što je Velibor Vasović ostavio neizbrisiv trag u domaćem, ali i evropskom fudbalu. Jedna od zemalja sa najvećom fudbalskom tradicijom i brojem vrhunskih fudbalera, Holandija, morala je da se pokloni našem Vasketu, prvom strancu kapitenu čuvenog Ajaksa. Razlog tome nije samo činjenica da je dao nemerljiv doprinos njihovom osvajanju Kupa Evropskih šampiona, već i njegovom ponašanju van terena. Poliglota, gospodin, jedan je od retkih ličnosti koje su sa posebnim uvažavanjem pominjali podjednako navijači Partizana i Crvene zvezde, jer je igrao i za jedne i za druge. Takođe, bio je trener oba najveća kluba u Srbiji i zato je takođe jedinstven. Sve ovo u nama Požarevljanima budi ponos, ali i daje nadu da će neko od ove dece ovde ponoviti njegov uspeh i poput njega osvetlati obraz našeg grada u domenu najpopularnijeg sporta na svetu. To je i razlog što smo odlučili da ovo mesto, na kome će svi požarevački fudbaleri trenirati, ponese njegovo ime kao inspiraciju i podstrek da se radom može sve postići. Potreba za objektom ovog tipa, gde će trenirati mnogobrojni klubovi i škole fudbala sa teritorije grada Požarevca postoji odavno. Nismo želeli da se zaustavimo samo na ovom terenu, vrednosti oko 72 miliona dinara, već će na ovom kompleksu biti dodato još sadržaja, čija je izgradnja u toku. Time ćemo zaokružiti neke već nedavno izgrađene sportske objekte, poput Atletskog stadiona, pa ćemo se uz izgradnju zatvorenog bazena moći pohvaliti izuzetnom sportskom infrastrukturom. Nakon toga, Požarevac će ponosno sijati i na mapi najpoželjnijih gradova za kompletne pripreme sportista, kako lokalnih, tako i gostujućih ekipa i reprezentacija.“

Početni udarac su izveli nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde Marjan Marković i Partizana Predrag Luka.
Ovom prilikom su uručeni i dresovi za sve fudbalske klubove bez obzira na kategoriju i rang takmičenja sa teritorije braničevskog okruga.

Izvor: pozarevac.rs