„Trag fondacija“ objavila je konkurs za četrnaestu godišnju „Vitrus“ nagradu za filantropiju. Cilj konkurs je odavanje priznanja dobročiniteljima, pojedincima, kompanijama i preduzećima koji su tokom prethodne godine svojim delima podržali one kojima je pomoć bila najpotrebnija.

Nagrada „Virtus“ za 2020. godinu dodeljuje se uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, kao i uz podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

Pozivaju se građani i građanke, neprofitne organizacije, mediji, pi-ar i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća, da nominuju kandidate za „Virtus“ nagradu za filantropiju

Nagrada „Virtus“ za 2020. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Poziv za prijave upućen je od 21. januara i biće otvoren do 25. februara 2021. godine. Više informacija o propozicijama konkursa, kategorijama nagrade, načinima prijavljivanja i sastavu žirija možete naći na sajtu „Trag fondacije“.

Dobitnici nagrada „Virtus“ za 2020. godinu biće proglašeni tokom prve polovine maja.

Izvor: RTS