Vlcsnap 2022 03 22 09h35m10s684

Dom učenika Poljoprivredne škole u Požarevcu na brdu Tulba posetio je prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Foto RTV Biser

Razlog je bilo otvaranje novog, takozvanog „D“ krila Doma učenika koje čini značajno uvećanje kapaciteta, gde učenici mogu živeti tokom svog školovanja. U pitanju su adaptirane i delom dozidane prostorije u skladu sa najvišim standardima stanovanja i uslova za život, koje sa kompleksom Doma stvaraju idealan prostor za stanovanje, ishranu, rekreaciju i učenje.

Poljoprivredna škola u Požarevcu je, inače i u bivšoj Jugoslaviji važila za elitnu obrazovnu ustanovu koja je iznedrila veliki broj eminentnih stručnjaka koji su doprinosili razvoju poljoprivrede i prehrambene industrije u zemlji. Ta reputacija je nastavljena i nadgrađuje se i danas.

Otvaranje novog krila sa preko 1.000 uređenih kvadrata za, možemo slobodno da kažemo, luksuzno učeničko stanovanje predstavlja nastavak tradicije da ova obrazovna ustanova zadrži primat u školskom sistemu Srbije koji je do sada imala.

Prostorije je otvorio ministar Ružić sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem, direktorom škole Slobodanom Stojićevićem i upravnikom Doma učenika Dobricom Filipovićem.