Grupa „Ortodoks Kelts“ će i ove godine sa svojom publikom proslaviti Dan Svetog Patrika 17. marta u Domu omladine i to po 28. put. Tako se nastavlja najduža muzička tradicija koja je zabeležena u srpskom rokenrolu – „Keltsi“ su jedini bend koji, od svog nastanka, svake godine na isti dan održava koncert.

Negujući tradiciju irske muzike, „Keltsi“ predstavljaju prepoznatljivu pojavu, jedinstvenu na ovim prostorima. Upravo iz tog razloga, bend je jedna od najvećih koncertnih atrakcija, što potvrđuju svakim nastupom.

Osim muzike, obožavaoci prate i njihov imidž, a verni su navijači i fudbalskog kluba „Seltik“, tako da se za tradicionalni koncert „Keltsa“ obožavaoci kostimiraju, i u Sali Amerikana stvore atmosferu velikog irskog paba.

„Tradicija je stvar odanosti principu i istrajnosti u životu. Ujedno, to je i stvar pristojnosti i usklađenosti sa onima koji je sa nama baštine. To je ta naša strast koja se nikada ne može ugasiti. Zimus smo bili prinuđeni da prekinemo turneju iz zdrastvenih razloga i tada smo se prvi put suočili sa činjenicom da smo, možda, odsvirali poslednji koncert. Posle takve situacije, svaki sledeći koncert će i bukvalno biti poseban, jedinstven i sviraćemo kao da je zaista poslednji, jer nikada ne znaš šta sutra donosi, a nema veće radosti nego kada se ujutru posle koncerta probudim, a mogu da se pogledam u oči i kažem da je sinoć bio najbolji koncert ikada! Vidimo se u utorak 17. marta, naš je praznik“, rekao je frontmen benda Aca Keltik.

Ulaznice za koncert po ceni od 1.200 dinara mogu se kupiti onlajn i na svim prodajnim mestima Tiket vižn-a.

Organizatori koncerta pozivaju sve koji dolaze na ovogodišnje obeležavanje Dana Svetog Patrika, da ponesu igračku koja će biti među poklonima za decu bez roditeljskog staranja.

Navode da bi bilo poželjno da igračka bude zelena, ali da u obzir dolaze i ostale boje.

 

Izvor: RTS

Foto: Headliner.rs