Група „Ортодокс Келтс“ ће и ове године са својом публиком прославити Дан Светог Патрика 17. марта у Дому омладине и то по 28. пут. Тако се наставља најдужа музичка традиција која је забележена у српском рокенролу – „Келтси“ су једини бенд који, од свог настанка, сваке године на исти дан одржава концерт.

Негујући традицију ирске музике, „Келтси“ представљају препознатљиву појаву, јединствену на овим просторима. Управо из тог разлога, бенд је једна од највећих концертних атракција, што потврђују сваким наступом.

Oсим музике, обожаваоци прате и њихов имиџ, а верни су навијачи и фудбалског клуба „Селтик“, тако да се за традиционални концерт „Келтса“ обожаваоци костимирају, и у Сали Американа створе атмосферу великог ирског паба.

„Традиција је ствар оданости принципу и истрајности у животу. Уједно, то је и ствар пристојности и усклађености са онима који је са нама баштине. То је та наша страст која се никада не може угасити. Зимус смо били принуђени да прекинемо турнеју из здраствених разлога и тада смо се први пут суочили са чињеницом да смо, можда, одсвирали последњи концерт. После такве ситуације, сваки следећи концерт ће и буквално бити посебан, јединствен и свираћемо као да је заиста последњи, јер никада не знаш шта сутра доноси, а нема веће радости него када се ујутру после концерта пробудим, а могу да се погледам у очи и кажем да је синоћ био најбољи концерт икада! Видимо се у уторак 17. марта, наш је празник“, рекао је фронтмен бенда Аца Келтик.

Улазнице за концерт по цени од 1.200 динара могу се купити онлајн и на свим продајним местима Тикет вижн-а.

Организатори концерта позивају све који долазе на овогодишње обележавање Дана Светог Патрика, да понесу играчку која ће бити међу поклонима за децу без родитељског старања.

Наводе да би било пожељно да играчка буде зелена, али да у обзир долазе и остале боје.

 

Извор: РТС

Фото: Headliner.rs