Održani prvi “Češljevobarski susreti“

Udruženje žena “Češljevobarke“ iz gradištanskog sela Češljeva Bara organizovalo je svoju prvu manifestaciju pod nazivom “Češljevobarski susreti“.

1A5A0437
Foto: /velikogradiste.rs/

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Dragan Milić, predstavivši vrednosti i lepote ovog kraja i turizma, uz pohvale ženama ovog udruženja za sve postignuto kao i za prvu manifestaciju.

“Mi nemamo drugu državu, to moramo da negujemo, treba da budemo ponosni jer imamo šta da pokažemo gostima. Mi ćemo, kao opština, da pomažemo ove manifestacije i ubuduće, imamo desetak sela i udruženja žena koje to znaju da rade.“, čestitao je Milić domaćinima i gostima.

Na programu je bilo takmičenje starinskih zanata i veština u brojnim kategorijama kao što su najkošulja, najkecelja, najukusnija slatka pita, najukusnija slana pita, najukusnija štrudla, najukusnije starinsko jelo, najukusnija starinska torta, najlepša pogača, najlepši opanci, najlepši ćilim i, na kraju, naj-štand.

Za nagrade su se takmičila brojna udruženja žena iz regiona i Srbije, a posetioci su mogli da probaju specijalitete narodne kuhinje kao i da vide vredne narodne rukotvorine.

Nagrade najboljim takmičarima i zahvalnice svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja uručila je predsednica MZ Češljeva Bara i UŽ “Češljevobarke“ Gorica Grozdić.

Za najlepši rad takmičile su se i vezilje sa narodnim motivima, a po završetku izložbeno-takmičarskog dela kulturno-umetnički program su izvesli članovi ANIP “Vlastimir Pavlović Carevac“ istoimenog Kulturnog centra iz Velikog Gradišta i gosti.