Opština Petrovac Na Mlavi

Konstitutivna sednica opštine Petrovac na Mlavi, održana u velikoj sali Skupštine, imala je dnevni red sa 10 tačaka, na kojoj su odabrani zakonodavni i izvršni organi opštine.

Opština Petrovac Na Mlavi
Foto: RTV Biser

Hristina Đorđević, diplomirani master politikolog sa liste „Aleksandar Vučić – Petrovac na Mlavi ne sme da stane“, izabrana je za predsednicu Skupštine opštine sa podrškom od 35 glasova od ukupno 50. Dragan Marinković, diplomirani ekonomista iz Šetonja sa liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“, postao je zamenik predsednika Skupštine. Tanja Cvetković Blagojević, diplomirani pravnik, izabrana je za sekretarku Skupštine, dok je Milica Marković, takođe diplomirani pravnik, postala njena zamenica.

Duško Nedinić, diplomirani pravnik iz Petrovca na Mlavi, izabran je za predsednika Opštine sa podrškom od 36 glasova, dok je Boris Gvozdić, master prostorni planer takođe iz Petrovca na Mlavi, postao njegov zamenik. Obojica su izabrani sa liste „Aleksandar Vučić – Petrovac na Mlavi ne sme da stane“.

Na predlog novog predsednika, formirano je novo Opštinsko veće koje čine Milanče Aćimović iz Šetonja, Dejan Živanović iz Bošnjaka, Slobodan Perić iz Manastirice, Goran Ristić, Dragan Krtinić, Filip Novaković i Slobodan Milošević, svi iz Petrovca na Mlavi.

Nakon Konstitutivne sednice, održana je redovna sednica Skupštine na kojoj su između ostalog imenovana dva nova direktora. Jasmina Stanisavljević, diplomirani ekonomista iz Petrovca na Mlavi, postala je nova direktorka Centra za socijalni rad, dok je Nemanja Stanisavljević, profesor sporta i fizičkog vaspitanja takođe iz Petrovca na Mlavi, izabran za novog direktora Direkcije za omladinu i sport.