Danas je održan sedmi kostolački polumaraton „Trka legionara“ koji je okupio veliki broj takmičara i ljubitelja trčanja.

Vminacijum

Foto: RTV Biser

U „Trci maratončića“ dužine 100 metara učestvovali su mališani do 6 godina starosti. Od 22 devojčice najbrža je bila Nađa Mišić. Drugo mesto je osvojila Dimitra Rogožarski, dok je treća bila Ksenija Blagojević.

Ove godine u konkurenciji dečaka od 27 prijavljenih, prvi na cilj stigao Nikolaj Jovanović, iza njega na drugom mesto je bio Nemanja Božić, dok je treći na cilj stigao Vukašin Jović.

U „Trci zadovoljstva“ na 5km najbolji su bili:
U ženskoj konkureciji najuspešnija je bila Anđela Mišić, drugo mesto je osvojila Sandra Karlica, dok je treće mesto osvojila Maja Berić.
U muškoj konkurenciji prvi do cilja je stigao Petar Jovanović, drugi je bio Nikola Pavlović, dok je trećeplasirani bio Stefan Lazić.

I ove godine cilj trke na 10km „Trka Viminacijum“ i polumaratona „Trka legionara“ bila je u rimskom gradu Viminacijumu.

U „Trci Viminacijum“ na 10 km u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji prvo mesto je osvojila Milena Dimitrijević, druga je bila Natalija Radetić dok je treća na cilj stigla Mirjana Stevuljević.

U muškoj konkurenciji u generalnom plasmanu trke na 10km prvo mesto je osvojio Novica Stojanović, drugi je bio Ivan Miškeljin dok je treći bio Anđelko Ristićević.

„Trka legionara“ na 21 km je privukla veliki broj takmičara.

U ženskoj kategoriji u generalnom plasmanu prvo mesto je osvojila Ivana Živković, druga na cilj je stigla Vanja Kovačević dok je treće mesto zauzela Slađana Dečermić.

U muškoj konkurenciji u generalnom plasmanu prvo mesto je osvojio Kristijan Stošić, drugi na cilj je stigao Nenad Živković, dok je treće mesto osvojio Milivoje Jovović.

U kategoriji žena od 40-49 godina prvo mesto je osvojila Sanja Jovanović, drugo mesto Snežana Mitrović, dok je treće mesto zauzela Mira Jaćović.

U kategoriji muškaraca od 40-49 godina prvo mesto je osvojio Kristijan Stošić, drugi je bio Zoran Radičanin, dok je treće mesto osvojio Bojan Savić.

Kategorija žena od 50-59 godina ostvarila je sledeće rezultate; Biljana Koteska – Veljković je osvojila prvo mesto, druga je bila Suzana Šuster Radojević, dok je treće mesto osvojila Gordana Diković Jovanović.

Kategorija muškaraca od 50-59 godina postavila je sledeće rezultate: Slobodan Jotić je osvojio prvo mesto, drugi je bio Ervin Rajda dok je treće mesto osvojio Goran Živanović.

U kategoriji preko 60 godina u ženskoj kategoriji prva je bila Gordana Šeatović.

U kategoriji preko 60 godina u muškoj kategoriji prvo mesto je osvojio Slaviša Stojanović, drugo mesto je osvojio Sveta Jovanović, dok je treće mesto zauzeo Aleksandar Rajić.

Najbrža Kostolčanka je Sanja Jovanović, najbrži Kostolčanin je Stefan Vukajlović.

Najmlađi trkač je Viktor Asanović, najmlađa trkačica Magdalena Vasić.

Učesnik polumaratona je bila i beba koja je sa roditeljima prošla kroz cilj, to je Aleksandar Najdovski.