Привредна комора Србије од данас, 10. маја, покреће нову услугу издавања идентификационих картица посредницима у промету и закупу непокретности, како би се  повећала заштита на том тржишту и унапредило поштовање правила струке и етичности у пословању.

Foto: Pixabay

„Увођење ИД картица као нове услуге ПКС, важан је корак у примени законских решења донетих на иницијативу наших чланица, професионализацији пословања готово двеста посредника у промету непокретности са око хиљаду агената и увођењу више реда и сигурности на српском тржишту некретнина – и за купце и за продавце. Уређено и сигурно тржиште некретнина, важно је не само за наше грађане и компаније које користе агенцијске услуге, већ је и део слике Србије као инвестиционе и пословне дестинације за компаније из света, које своје пословање овде најчешће почињу управо обезбеђивањем простора за планирање и развој својих пројеката у Србији“, указао је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Он је указао да је уређено и сигурно тржиште некретнина важно не само за грађане Србије и компаније које користе агенцијске услуге, већ је и део слике Србије као инвестиционе и пословне дестинације за компаније из света, које своје пословање на овом тржишту најчешће почињу управо обезбеђивањем пословног простора.

Председник Групације Дамир Борић каже да ће идентификационе картице повећати препознатљивост оних који послују легално и у складу са највишим степеном професионалних стандарда, што ће допринети смањењу сиву економију.

Посредници у промету и закупу непокретности ће подносити захтев за издавање идентификационе картице на порталу еПКС, уз претходну регистрацију квалификованим електронским сертификатом.

Извор: pks.rs