Основна школа „Свети владика Николај“ из Брадарца свечаном академијом обележила je Дан школе.

Поред наставника и ученика, свечаности је присуствовао и градоначелник Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа за образовање др Горан Несторовић.

Градоначелник Саша Павловић честитао је слављеницима празник и истакао да ће се град потрудити да кроз будуће пројекте побољша васпитно образовни рад у ОШ „Свети владика Николај“. Такође, он се осврнуо и на рад Ученичке задруге „Деца Стига“ захваљујући којој се деца упознају са предузетништвом. Он је додао да је задовољан што задруга расте и развија се, а у прилог томе говоре и последња средства која су добијена од Министарства просвете, науке и технолошког развоја за куповину машина и опреме који ће се користити у раду.

Павловић је још истакао да му је посебно драго што у школи ослушкују потребе средине у којој се налазе и модерне тенденције у просвети. Ту превасходно мисли на пројекат под називом “Обогаћени једносменски рад”. Могућност слична продуженом боравку за ученике, не само да остану у школи после редовних часова, већ и да то време искористе за писање домаћих задатака и учење, као и низ интересантних активности, чини суштину образовања будућности. Захваљујући сарадњи Града Пожаревца и компаније НИС у овиру пројекта „Заједници заједно 2020“, школа је добила 2,5 милиона динара за формирање три комплетна, модерно опремљена, информатичка кабинета, један у матичној згради и два у издвојеним одељењима школе, са комплетном адаптацијом учионица и набавком учионичког намештаја, десктоп рачунара, пројектора и платна за пројектор.

Дејан Животић, директор школе рекао је да се овогодишња свечаност, за разлику од свих претходних, организује под нешто другачијим околностима, због тренутне епидемиолошке ситуације. Уместо традиционалног свечаног програма ученика, учитеља и наставника, приредба је приказана он лајн.

Најбољим ученицима и наставницима уручене су захвалнице и похвалнице за резултате остварене у протеклих годину дана.

Извор/Фото: pozarevac.rs