Na juče održanoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Malo Crniće verifikovano je 29 odborničkih mandata. Većinu je formiralo 16 odbornika sa  liste „Aleksandar Vučić – Malo Crniće ne sme da stane“  i 4 odbornika Socijalističke partije Srbije, dok se u opoziciji nalazi 6 odbornika koalicije „Srbija protiv nasilja“ i 3 odbornika sa liste „Novo lice Srbije“.

Sdnica

Foto: RTV Biser

Za predsednicu Skupštine opštine tajnim glasanjem ponovo je izabrana Goranka Stević, a za njenog zamenika Toplica Đorđević iz SPS-a. Momčilo Jovanović izabran je za sekretara Skupštine, a Jelica Mrdak za zamenicu sekretara. Gordana Ivković, Dobrica Tacić, Milica Rajčić, Nenad Todorović i Nina Nikolajević izabrani su u odbor za administrativno – mandatna pitanja.

Beba

Foto: RTV Biser

Nakon konstitutivne, održana je i prva redovna sednica na kojoj je za predsednika Opštine izabran Mališa Antonijević, za zamenika predsednika Opštine Daniel Surdulović, a za članove Opštinskog veća dr Aleksandar Zlatković, Sanja Ognjanović, Dragiša Đorđević, Saša Lilić i Siniša Janković.

U Odbor za izbor i imenovanja izabrani su Sandra Milošević, Milica Rajčić, dr Emad Esleem, Dobrica Tacić i Zlatko Mijatović.

Nakon imenovanja, predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević zahvalio se  odbornicima koji su podržali njegovu kanditaturu, kao i predsednici skupštine na predlogu i ukazanom poverenju, a najveću zahvalnost uputio je građanima koji su na izborima iskazali jasnu i nedvosmislenu volju da u narednom periodu odgovornost za odluke i vođenje opštine pripadne listi „Aleksandar Vučić – Malo Crniće ne sme da stane“.

Malisa

Foto: RTV Biser

„Lično ne smatram ovo svojom pobedom, već smatram da je ovo još jedna velika obaveza, čak veća od one iskazane 2016. i 2020.  i evo sada u trećem mandatu 2024. godine. Odgovornost je velika. Zato se obraćam svim izabranim odbornicima, jer je svakom od vas dato poverenje određenog broja građana opštine Malo Crniće. Možemo da se ne slažemo po idejama, ali mislim da međusobno poštovanje treba da postoji u radu Skupštine opštine. Budite konstruktivni, dajte svoje predloge i svako će biti uvažen i moći će da iskaže svoje mišljenje na zasedanjima. Hvala i svima onima koji su podržali republičku listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, koja je dobila apsolutnu većinu u Skupštini Republike Srbije. Na nama je da dosledno pred građanima snosimo odgovornost za njihovo poverenje i da našim ponašanjem ne ukaljamo to što smo stekli. Cilj nam je zajednički. Želimo da opština Malo Crniće napreduje zajedno sa Republikom Srbijom“, zaključio je Antonijević.