Godišnjica smrti pevačice Ejmi Vajnhaus biće obeležena dokumentarnim filmom o njenom životu, pod nazivom „Amy Winehouse: 10 Years On“.

Vikipedija

Uglavnom je veći deo filma iz ugla njene majke, Dženis Vajnhaus, ali se pojavljuju i drugi članovi porodice, kaoi prijatelji koji dele sa publikom sećanja na pevačicu. Osim intervjua, biće prikazan i materijal koji do sada nije viđen u javnosti, a koji je ustupila njena porodica.

„Dženis ima multipla sklerozu, pa želi da snimi ovaj dokumentarni film kako ne bi zaboravila detalje iz života svoje ćerke“, navodi BBC, na čijem će se kanalu i emitovati film.

Režiser Asif Kapadija je pre šest godina većobjavio jedan dokumentarac o životu Ejmi Vajnhaus, za koji je njen otac, Mič, rekao da sadrži mnogo neistina. Upravo zato, i njena majka se raduje novoj prilici da ispriča šta želi.

„Ne osećam da je svet poznavao pravu Ejmi, onu koju sam odgajila i drago mi je što ću sada moći da dam ljudima uvid u to kakva je ona zaista bila“, rekla je Dženis Vajnhaus.

Podsetimo, pevačica je preminula 23. jula 2011. godine, a naknadno je objavljeno da je u pitanju bilo trovanje alkoholom.

Izvor: b92